Τα κύρια αποτελέσματα του προτεινόμενου έργου, τα οποία αναμένεται να προσδώσουν προστιθέμενη αξία στην RMR και αντίστοιχες εταιρείες, μπορούν να συνοψιστούν στα ακόλουθα:
- Η RMR θα αποκτήσει ένα καινοτόμο πληροφοριακό σύστημα ανάλυσης απαιτήσεων λειτουργίας, κατανομής πόρων και βελτιστοποίησης λήψης αποφάσεων, το οποίο αναμένεται να αλλάξει ριζικά το μοντέλο λειτουργίας της. Η RMR ευελπιστεί ότι με την εν λόγω δυνατότητα θα αναπροσαρμόσει την εσωτερική δομή της, επιτρέποντας έτσι τη διαχείριση μεγαλύτερου όγκου αιτημάτων με μικρότερο κόστος.
- Με τη χρήση του εν λόγω πληροφοριακού συστήματος αναμένεται μείωση του καθημερινού λειτουργικού κόστους, εξοικονόμηση πόρων, εξασφαλίζοντας τις αναγκαίες οικονομίες κλίμακας, οι οποία θα επιτρέψουν στην RMR να προχωρήσει σε μακροπρόθεσμες επενδύσεις και επεκτάσεις.
- Παράλληλα, θα γίνει εφικτό η RMR να βελτιώσει τις προσφερόμενες υπηρεσίες, π.χ., επιτρέποντάς της να εξασφαλίσει συγκεκριμένους χρόνους απόκρισης/μεταφοράς, κατ’ απαίτηση μεταφορές με ειδικές απαιτήσεις και περιορισμούς, κλπ. Επομένως, η RMR θα επιχειρήσει να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της σε μια ήδη διευρυμένη εθνική και παγκόσμια αγορά, όπου ο βέλτιστος προγραμματισμός και απόκριση με μειωμένες απαιτήσεις δέσμευσης πόρων είναι εκ των ουκ άνευ.
- Η RMR θα έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει ενεργά σε μια ερευνητική συνέργεια, αποκτώντας τεχνογνωσία που δεν διέθετε πριν. Μάλιστα αναμένεται η εν λόγω τεχνογνωσία να αποτελέσει βασικό εφαλτήριο για αντίστοιχες μελλοντικές συμμετοχές της εταιρείας σε συνεργατικά σχήματα και την διερεύνηση της πιθανότητας η RMR να ξεκινήσει μελλοντικά το δικό της τμήμα έρευνας & ανάπτυξης (αρχικά βασισμένο σε συνέργειες και στην συνέχεια αυτόνομο).
Συνολικά, η RMR θα επιχειρήσει να χρησιμοποιήσει το έργο ΒΕΛΟΣ ως βάση για τη μετατροπή της από πολύ μικρή εταιρεία σε τουλάχιστον μικρή ή μικρομεσαία επιχείρηση. Επιπροσθέτως, αξιοποιώντας την εμπειρία του Ιόνιου Παν. και ΙΝ.ΑΝ.ΕΠ., το έργο θα εξετάσει και αναπτύξει αποτελέσματα στις παρακάτω ερευνητικές προκλήσεις που σχετίζονται με αλγόριθμους ελέγχου ροής σε δίκτυα μεταφοράς “γενικευμένων” αγαθών:
- Σχεδίαση, ανάπτυξη και μελέτη επίδοσης καινοτόμου αλγορίθμου βελτιστοποίησης (ΟΕΑ) δρομολογίων-κατανομής πόρων-χρονοπρογραμματισμού βασισμένου στην τεχνική backpressure, ειδικότερα για εφαρμογές μεταφορικών εταιρειών (Ιόνιο Παν.).
- Επέκταση του βασικού αλγορίθμου backpressure, σε εφαρμογές μεταφορών που επιβάλλουν πολυ-παραμετρικούς περιορισμούς, π.χ. μειωμένη κατανάλωση ενέργειας, χρονικές προθεσμίες, κλπ. Κάτι τέτοιο θα προσδώσει ευελιξία και καλή απόκριση προσαρμογής με δυναμικές και μεταβαλλόμενες συνθήκες λειτουργίας (Ιόνιο Παν.).
- Μείωση της υπολογιστικής πολυπλοκότητας που απαιτείται για τα εν λόγω προβλήματα βελτιστοποίησης στις μεταφορές και το χρονοπρογραμματισμό, μέσω του προτεινόμενου αλγορίθμου (Ιόνιο Παν.).
- Επιχειρηματικά μοντέλα εμπορικά βιώσιμων εφαρμογών που εκμεταλλεύονται τον αυτόματο έλεγχο ροής και τον αλγόριθμο backpressure στον κλάδο των εμπορευματικών μεταφορών και εφοδιαστικής αλυσίδας (ΙΝ.ΑΝ.ΕΠ.).